04 maj 2007

40-års-jubileum

Idag är det jubileum för undertecknad! Det är nämligen på dagen 40 år sedan jag såg min första speedwaymatch. 4 maj 1967 tog min pappa med mig till Vetlanda Motorstadion. Sedan dess har jag haft speedway som min absoluta favoritmotorsport. Pappa ville nog helst se dåtidens världsstjärna Ove Fundin. Senare under 1967 tog han sitt 5:e VM-guld. Nej, inte Pappa! Jag menar, att Ove Fundin tog sitt 5:e VM-guld. Oslagbart hette det då. Men både Ivan Mauger och Tony Rickardsson har ju bevisat annat.
12 år gammal, tror jag att det var enkelheten som gjorde mig så intresserad av speedway. 4 förare med 4 olika färger. Jag behövde inte ens ha mina pinsamma glasögon på mig! 4 varv! Glömde man räkna gick startern alltid ut med en flagga efter 3 varv. Kan det bli enklare?
Förutom Ove Fundin fanns en annan legend på Vetlanda Motorstadion denna förgyllda Kristi Himmelfärdsdag. Arne "Varg-far" Bergström var nämligen domare. Men Ove Fundin var klart överlägsen i detta VM-kval. Han vann alla sina heat, och det är väl därför jag kommer ihåg honom. Eller så beror det på Pappas eviga tjat om denna stjärna. Hur som helst. Detta blev en upplevelse jag aldrig glömmer.
Resultat:
1. Ove Fundin, Sverige 15 p
2. P.O. Söderman, Sverige 14 p
3. Göte Nordin, Sverige 12 p
4. Sven Sigurd, Sverige 11 p
4. Gunnar Malmqvist, Sverige 11 p
6. Anders Michanek, Sverige 10 p

1 kommentar:

Anonym sa...

I think this is among the most significant info
for me. And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is wonderful,
the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Feel free to surf to my blog post; blog site