16 maj 2007

Kommentarer omg.3 elitserien

Kaparna fortsätter sin speedway-cirkus i väntan på egen hemmaplan. Denna gång var Gislaved arena för hemmamatchen mot Västervik. Ingen trodde att Kaparna skulle ha en chans, och det hade de inte heller. Första heatet slutade oavgjort, men sen följde Västervik upp med 3 raka 5-1. 1.013 åskådare fick se ett jämnt och starkt Västervik, och ett ojämnt Kaparna där endast Rafal Dobrucki svarade för bra speedway. I Västervik svarade åter igen Chris Harris för en bra insats med 12 poäng. Efter matchen hamnade Västervik på första och Kaparna på sista plats i elitserien.
Kaparna - Västervik 31-64

Rospiggarna har inlett årets elitserie med 3 raka segrar. Men Masarna bjöd på hårt motstånd i Hallstavik. Matchen stod 39-39 inför 14:e heatet, där Rospiggarnas toppförare Greg Hancock och Jonas Davidsson tog 5-1. Riktigt roligt var det att Antonio Lindbäck verkar vara på gång igen. 12 poäng på 5 heat är klart godkänt. Däremot är inte 0 poäng godkänt för en så duktig förare som Ales Dryml. 2.095 åskådare såg matchen.
Rospiggarna - Masarna 50-46

En jämn match var också den mellan Smederna och Indianerna. Inför nomineringsheaten stod det 42-41 till Smederna. Men i dagens näst sista heat kunde Krzysztof Bucskowski och Rory Schlein avgöra med 5-1. Annars var det mest 5:e heatet man talade om denna kväll. "Henka" Gustafsson och Eric Andersson krokade fast i varandra, och bägge vurpade rejält. "Henka" blev förd till sjukhus, där han idag fick diagnosen brutet revben. Utöver detta var han rejält mörbultad. Eric Andersson fick några tänder utslagna. 2.735 hade sökt sig till Smedstadion denna kväll.
Smederna - Indianerna 50-45

Vetlanda imponerade stort på Platenstadion i Motala inför 2.261 åskådare. Piraterna, som kämpades starkt på Gubbängen veckan innan, var förvånansvärt slaka. T.ex. tog en så bra förare som Mikael Max endast 3 poäng på 5 heat. I Vetlanda dominerade Rune Holta 14 poäng och Jason Crump på 13 poäng. Den ende som inte svarade upp i Vetlanda var Lee Richardsson som bara tog 3 poäng på 4 heat.
Piraterna - Vetlanda 42-54

Speedway i Målilla drar folk! Igår kom 4.914 åskådare till Målilla Motorbana, eller G&B Arena som den numer tydligen heter. Matchen präglades av att bägge lagen hade 3 riktigt bra förare. Peter Karlsson, Fredrik Lindgren och Hans Andersen tog 34 av Dackarnas 47 poäng. Jesper B Jensen, Nicki Pedersen och Tomasz Gapanski tog 42 av Hammarbys 49. Matchen blev rikigt spännande och avgjordes i sista heatet.
Dackarna - Hammarby 47-49

Tabellen:
Västervik 6
Rospiggarna 6
Vetlanda 4
Dackarna 4
Smederna 4
Hammarby 3
Piraterna 3
Masarna 0
Indianerna 0
Kaparna 0

Inga kommentarer: