09 maj 2007

Kommentarer omg.2 elitserien

2 omgångar har körts, och 2 lag har tagit maximala 4 poäng. Piraterna skuggar med 3. Än är det för tidigt att dra några slutsatser, om vilka lag som kommer att ligga i topp vid årets slut. Men gårdagens drabbningar gav en del intressanta fakta.

Största publiken infann sig, inte oväntat, i Vetlanda där det var repris på förra årets SM-final. 3.121 åskådare såg derbyt mellan Vetlanda och Västervik. Västerviksförarna var verkligen på topp, medan Vetlandas förare inte verkade vaknat ur "SM-guld-ruset" ännu. Redan efter 6 heat ledde bortalaget med 11-25! Västervik visade hur viktigt det är att ha ett jämnt lag, där alla plockar poäng. T.ex. vann de bägge reservheaten dubbelt. Detta gav 8+, vilket är lika med skillnaden vid matchens slut. I Vetlanda det Jason Crump och Rune Holta som var på hugget. Lee Richardsson vaknade till mot slutet, när matchen redan var avgjord. Men en GP-förare som Jaroslaw Hampel måste ta mer än 4 poäng på 5 heat! Thomas H Jonasson är ännu ung, och en "rekyl" efter stormatchen mot Kaparna är inte förvånande. Att Adam Scornicki är en god allsvensk åkare vet vi, men han håller inte i elitserien. Vetlanda saknar Peter Ljung.
Elit Vetlanda - Västervik 44-52

Kaparna kämpade mot bra borta mot Smederna. Så sent som i 11:e heatet ledde faktiskt Kaparna. I Smederna dominerade inte oväntat Wieslaw Jagus, men även han fick se sig frånåkt två gånger. Kaparnas reserv Kim Jansson överraskade med 12 poäng.
Smederna - Kaparna 51-45

Masarna gjorde en riktigt bra insats mot SM-favoriterna Dackarna. Det trista i Avesta var publiksiffran; 1.600. Var det bara Tony tidigare års storpublik ville se? Antonio Lindbäck är tyvärr långt från storformen. Gårdagen gav 2 poäng på 5 heat. Har det gått för fort i karriären för den charmiga brassen? I så fall är det tråkigt. Han behövs i svensk speedwayelit. Leigh Adamn var matchens förare med full poäng - maximala 15 på 5 heat. Dackarna hade det svårt utan Andreas Jonsson, men klarade ut det till slut.
Masarna/Avesta - Dackarna 46-50

Det var jämnt länge även i Kumla. Efter 12 heat var ställningen 36-36. Då stänkte Adrian Miedzinskij och Greg Hancock in 1-5. Den kallduschen tog sig aldrig Indianerna ur. Denna match var undantaget där det individuellt ojämnt skickliga laget vann mot det jämna laget. Indianernas bästa förare måste prestera mer om det ska gå bra i år.
Indianerna - Rospiggarna 45-51

Att ett kollektiv kan kämpa mot duktiga individualister märktes på Gubbängen. Bajens danska stjärnor Jesper B Jensen och Nicki Pedersen plockade mer än hälften av Bajens poäng. Men Piraternas jämnhet är imponerande. Publiksiffran på Gubbängen var imponerande; 2.453. Kungliga huvudstaden drog faktiskt nästan lika mycket åskådare i elitspeedway som Kumla.
Hammarby - Piraterna 48-48

Serietabell:
Dackarna 4
Rospiggarna 4
Västervik 4
Piraterna 3
Vetlanda 2
Smederna 2
Hammarby 1
Masarna 0
Indianerna 0
Kaparna 0

1 kommentar:

Anonym sa...

www.funyjoke.blogspot.com