26 maj 2007

Leigh Adams vann Eskilstuna GP

Leigh Adams vann på ett imponerande sätt Eskilstuna Grand Prix, eller som det officiellt heter FIM PARTYPOKER.NET SWEDISH SPEEDWAY GRAND PRIX. Adams körde elegant och lugnt hela tävlingen. När han låg 2:a i finalheatet tog han inga chanser, men han stressade Hans Andersen till ett misstag i sista kurvan. Då körde Leigh Adams lugnt och kontrollerat om.
Hans Andersen blev som sagt stressad till ett misstag i sista kurvan. Annars var denna kväll perfekt för honom. Hans tillhör dock förarna som kör lite över gränsen ibland. Givetvis är han besviken över att förlorat vinsten denna kväll. Men i morgon lär han vara glad över andraplatsen.
Fredrik Lindgren går från klarhet till klarhet. Här kommer han till Eskilstuna med ett s.k. wild-card, och tar Sveriges första medaljplats i år. Fredrik är verkligen på gång, och kör med stort självförtroende.
Nicki Pedersen har jag berömt vid flera tillfällen på denna blogg. Nu måste jag dock vara kritisk. I 16:e heatet tog Nicki vansinniga risker, som medförde att 3 förare skadades. Bjarne Pedersen klarade sig hyfsat. Wieslaw Jagus fick dock en hjärnskakning, vilket medförde att läkare förbjöd honom att fortsätta tävlingen. Nicki Pedersen skadades, men kunde fortsätta senare. Givetvis blev han utesluten från heat 16. Jag anser att det var fel att han fick fortsätta. Har en förare med slarv orsakat att en annan förare blivit utesluten resten av tävlingen, bör han själv också bli stoppad för resten av tävlingen.
Jason Crump körde på ett oförklarligt sätt omkull i 13:e heatet. Han fick ett litet kast på cykeln, och lyckades inte hålla kontrollen. För att inte stoppa heatet, förde han sig själv och cykeln utanför banan. Men sen sjönk han ihop. Senare fick han köras till sjukhus med brutet nyckelben.
Andreas Jonsson kör med allt större panik. Han tar våldsamma risker. I flera heat körde Andreas på ett chansfullt och riskartat sätt, som medförde risker för både honom själv och andra.
Antonio Lindbäck verkar helt tappat självförtroendet. 6 poäng på 15 körda heat denna GP-säsong ger ett snitt på 0,4. Hade denna talang det lite för enkelt i början av sin karriär? Jag tror dock att denne talang kommer igen för eller senare.

Inga kommentarer: