05 juni 2007

Hammarby körde över Masarna

Masarna utan Leigh Adams borde inte kunna mäta sig mot ett helt ordinarie Hammarby. Men man vet ju aldrig i speedway. Ett nederlagstippat lag kan ladda hårt, och prestera utöver det vanliga. Tyvärr för Masarna, var det tvärtom denna kväll. Det var endast Dave Watt, som riktigt ställde upp mot hemmalaget. Antonio Lindbäck verkade vilja för mycket. Cykeln fick resning på rakstäcka efter raksträcka. 6 poäng på 5 heat i en elitseriematch är inte godkänt för en Grand Prix-förare. Masarna hade verkligen behövt Leigh Adams. Det gavs ingen riktig förklaring varför han inte var med. Han kanske inte tycker elitserie-speedway är så kul längre.
Däremot var det fler i Hammarby, som denna kväll visade god form och bra kämpahumör. Riktigt kul var det att se Joonas Kylmäkorpi denna kväll. Nu verkar han vara på väg åt rätt håll efter skadeproblem. Scott Nicholls hittar mer och mer rätt på Gubbängen. Danskarna Jesper och Nicki gjorde som vanligt ett homogent och starkt intryck. "Reserven" Tomasz Gapinski plockade hela 10 poäng på 4 heat. Även Robert Pettersson och Kim Nilsson visade bättre självförtroende än i de två första matcherna. Adam Shields kämpade på ett bra sätt, men lyckades tyvärr inte ta mer än 4 poäng denna kväll.
3.112 åskådare såg denna ojämna, men ändå intressanta match. Flera omkörningar fick vi se. De flesta gick i Hammarbys väg. Att det inte var en vanlig tisdag märktes. Många Hammarbyare, som tränade inför Nationaldagen, var på plats. Det fanns även flera Masar, men de tystnade av förklarliga skäl ganska fort denna kväll.
Förarpoäng Hammarby:
Nicki Pedersen 14p
Jesper B Jensen 12p
Tomasz Gapinski 10p
Joonas Kylmäkorpi 10p
Scott Nicholls 9p
Adam Shields 4p
Robert Pettersson 2p
Kim Nilsson 1p
Förarpoäng Masarna:
Dave Watt 10p
Simon Stead 6p
Antonio Lindbäck 6p
Alex Dryml 5p
Billy Hamill 3p
Emil Sajfutdinov 3p
Robin Bergqvist 1p

Inga kommentarer: