07 juni 2007

Kenny Olsson allvarligt skadad

I kväll har vi åter igen fått uppleva en allvarlig speedwaykrasch. Denna gång är det Hammarbys Kenny Olsson som råkat illa ut. Kenny är i år utlånad till Vargarna. Det var i åttonde heatet mot Valsarna det hände. I klar ledning blev Kenny påkörd av en annan förare. Han klämdes fast, ramlade av cykeln och slog enligt ögonvittnen huvudet i sargen flera gånger.
Snabba insatser av läkare och ambulanspersonal gjorde att Kenny snabbt fick igång andningen, men han var fortfarande medvetslös när ambulansen lämnade Norrköpings Motorstadion. En timme efter olyckan kom beskedet att Kenny drabbats av svåra skallskador.
Kenny Olsson har varit en av de, som sett till att Hammarby Speedway nått elitserien och förankrat sig där. Hans kämpainsatser har betytt mycket för Bajen.
Vi har vid flera tillfällen diskuterat säkerheten kring speedway denna säsong. Jag vidhåller att det inte är enbart banornas fel. Förarna måste ta större ansvar, och ha mer respekt för varandras säkerhet. Om så var fallet ikväll vet jag inte, eftersom jag inte sett vad som hänt. Men det finns vittnen, som talar om vårdslös körning.
(Källor: www.corren.se, www.tv4nyheterna.se, www.folkbladet.nu)

Inga kommentarer: