09 september 2007

Gollob vann på hemmaplan

Under stort jubel vann Tomasz Gollob Grand Prix i Bydgoszcz. I finalen gav han inte de övriga en chans. Han skulle bara vinna. Frågan är dock om inte Nicki Pedersen var dagens store vinnare, även om han blev trea. Leigh Adams som vunnit två raka tävlingar började med en klar vinst i första heatet, men sen gick han inte att känna igen. Det blev endast 9 poäng i denna match. Ännu värre gick det för GP-trean Hans Andersen, som bara tog 3 poäng. Med sin tredjeplats tog Nicki Pedersen 19 poäng. Men han är inte populär hos alla. Publiken i Bydgoszcz jublade inför tävlingen när förarnas namn lästes upp, men när Nicki Pedersen nämndes haglade buropen. Hans aggressiva och riskfyllda körningar har satt sina märken.
Jaroslaw Hampel var tillbaka, och visade god form. I semifinalen gick han dock ge sig för två landsmän. Förutom Tomasz Gollob var även Krzysztof Kasprzak före. Smedernas förare överraskade verkligen med en andraplats. Han är ojämn, men när han är på topp kan han slå vem som helst. Han började kvällen med att slå både Jason Crump och Nicki Pedersen under enormt jubel.
Andreas Jonsson visade att han åter igen är på väg åt rätt håll. Han blir en stor tillgång för Dackarna i SM-slutspelet. 11 poäng och en finalplats är klart godkänt. Däremot bör nog Antonio Lindbäck ta en längre vilopaus. Han är helt klart inte på hugget. Igår blev det trots detta 5 poäng.
Mest besviken igår blev jag över min favorit Greg Hancock. Det blev bara 5 poäng. Greg har haft problem med skador under denna säsong. Jag hoppas att det inte är hans sista.
Resultat:
1. Tomasz Gollob
2. Krzysztof Kasprzak
3. Nicki Pedersen
4. Andreas Jonsson

Foto: www.speedwayworld.tv

Inga kommentarer: