08 september 2007

Piraterna avbröt snedseglingen

Riders replacement infördes i svensk speedway, för att ge ett lag med skadad stjärnförare chans att göra en jämn match. Flera lag har utnyttjat detta. Nästan lika många har insett hur jobbigt det är för de förare som får extraheat.
Inför kvartsfinalen mot Dackarna fick Piraterna en idé att utnyttja denna specialregel. De ville registrera långtidsskadade Mark Loram, enkom för att få utnyttja denna regel. Hot om advokathjälp haglade i luften. Svemo sa dock nej. Det är möjligt att Piraterna vunnit en juridisk kamp. Men då hade regeln om Riders replacement försvunnit. Ska man då också juridiskt pröva reglerna kring lagsnitt mm?
Piraternas ledning insåg tydligen det orimliga, och har i skrivande stund gått ut på sin hemsida och berättat att de nu satsar på det sportsliga istället.
Det är skönt när förnuftet får råda!

Foto:www.oveandersson.se

8 kommentarer:

L.A sa...

Ja men sammtidigt e det ju sportsligt att ta hjälp av en regel eller har jag missat något?

mickej sa...

Tydligen har inte Svemo räknat med att något så sjukt som en värvning av en tidigare avskriven skadad förare som fortfarande inte kan köra skulle kunna hända.

Men i Piraterna hände det.

L.A sa...

Ja precis!

Han Hansson sa...

Nej! Att misshandla en positiv regel på detta sätt är inte sportsligt. Jag antar att även Piraternas ledning insåg detta.

L.A sa...

Misshandla och misshandla e det så att man får köra R/R så får man!
Men jag håller med om att det var bra att Piraterna backade ur och insåg vad man höll på med.
Skriv om regeln att man till t ex: att man inte kan plocka in en skadad förare i truppen och köra R/R!

mickej sa...

Ja men är det inte lite av en oskriven regel att inte plocka in en skadad förare. Vad ger det för signaler till de andra förarna? Och till eventuella förare i andra klubbar som Piraterna kanske tänkt värva till nästa säsong...

L.A sa...

Mickej när det e slutspel är det bara vinst som räknas för ett lag. Många lag är villiga att gå över lik för att vinna.
Men jag håller absolut med i denna fråga! Tur att Piraterna insåg hur dumt det kunde ha blivit!

mickej sa...

I.a: Ja. Just därför säger det väl hur sjuk hela idén var eftersom man är beredda att göra nästan vad som helst (som du skriver) men ändå låter blir att göra det?

I morrn krossar vi Piraterna!