08 september 2007

Hammarby svek Indianerna

Hammarby lovade Indianerna att ge allt i matchen mot Kaparna. Så var inte fallet första halvan i matchen. Efter 7 heat ledde Kaparna med 19-29! Hammarby hade nämligen svårt att köra på den regnhala banan. Var inte banan lika regnhal för Kaparna? T.ex. tog Scott Nicholls bara 10 poäng på 6 heat. Regnar det aldrig i England? Förarna i Hammarby skärpte dock till sig och ordnade oavgjort. Men detta innebar att Indianerna åkte ur elitserien efter 30 år i högsta serien.
Indianerna hade som väntat ingen chans i bortamötet mot Piraterna. Har Motalalaget toppat formen lagom till slutspelet?
Västervik vann också som väntat mot Masarna. Men vad har hänt med Chris Harris? Inledningen av säsongen var ju formidabel. Men nu verkar han ha tappat stinget. I matchen mot Masarna tog han bara 4 poäng. I övrigt ser Västervik mycket starka ut, men det krävs en Chris Harris i toppform för ett SM-guld. Antonio Lindbäck verkar vara på väg tillbaka. 8 poäng på 5 heat måste vara godkänd efter flera skador.
Elit Vetlanda hade inga problem mot Smederna borta, trots frånvaron av både Jaroslav Hampel och Jason Crump. Lagom till slutspelet har Bosse Wirebrand vaskat fram en stark reserv i Lukasz Jankowski. Lukasz tog 10 poäng på 5 heat.
Dackarna saknade Fredrik Lindgren i matchen mot Rospiggarna. Detta gjorde att det blev en spännande match. "Piggarna" kämpade hårt in i det sista för att nå en slutspelsplats. Nu får man istället kämpa för sin egen existens. Vi får hoppas att Norrtälje Kommun och Holmen ser till att trygga Hallstaviks stolthet i framtiden.
Till slut en reflexion över två resultat i sista omgången. Det händer då och då att matcher slutar oavgjort. Innan sista omgången hade det hänt 3 gånger i årets elitserie. Men i sista omgången hände det att två topplag körde oavgjort mot två lag som de i vanliga fall borde vinna klart över. Jag vet att Oddset stoppade matchen Hammarby-Kaparna i sista stund, men det finns väl fler spelföretag i världen? Men jag ser säkert spöken mitt på blanka dagen?!

Bild: http://gallery.bajenfans.se/main.php/v/sport/diverse/2007/Bajen_Kaparna/

Inga kommentarer: