30 april 2007

Bajen-Bysarna 13/5 2004

En ny speedwayklubb var skapt. Bajen Speedway entrade för första gången Gubbängens IP i en seriematch. Själv var jag lite kluven, även om jag höll och håller på Hammarby. För mig var speedway i Stockholm lika med Getingarna. Nu klädde sig Bajen i Torshällas dräkt, och blev omedelbart ett div.1-lag. Torbjörn Harrysson var sportchef och stolt. Han hade varit med och skapat något nytt. För speedwayintresset totalt i Sverige var det viktigt att det fanns ett Stockholmslag som satsade ordentligt. Hammarbys varumärke var och är starkt. Torbjörn betonade att vägen till elitserien var lång, men det tog faktiskt bara två år.
Bajen började allsvenskan med en klar förlust borta mot Team Dalakraft. Men mot Bysarna i första hemmamatchen var det lika klar vinst; 56-40.
Förarpoäng Bajen: Emil Lindqvist 12, Freddie Eriksson 10, Rickard Sedelius 10, Kenny Olsson 8, Peter Nahlin 7, Anders Ljung 7, Robert Pettersson 2.
Förarpoäng Bysarna: Stanislaw Burza 16, Mattias Nilsson 8, Steve Masters 6, Johan Liljegren 3, Marcus Andersson 3, Jörgen Zetterberg 3, Claes Ivarsson 1.
Publik: 802.

Inga kommentarer: