30 april 2007

Imorgon börjar elitserien!

Äntligen! Tisdag 1 maj är dagen då elitserien åter drar igång. Årets serie ser mycket jämn och spännande ut. Klubbarna själva har utsett Dackarna, Vetlanda och Bajen till favoriter. Men glöm inte Piraterna och Västervik!
På Orionparken i Hallstavik tar Rospiggarna emot Smederna. Tvåan Greg Hancock och trean Wieslaw Jagus från lördagens GP-tävling möts åter igen. Lagen ser ganska jämna ut på papperet, men Rospiggarna bör vinna i kraft av hemmaplan. Men förra året vann Smederna bägge mötena. Så svuret är bäst.
På Målilla motorbana (numer G&B arena) kommer Indianerna på besök. Jag har mycket svårt att tro på, att Dackarna ska tappa poäng i denna match, även om Andreas Jonsson skadades igår.
Masarna åker ner till Platenstadion i Motala för att möta Piraterna. Förra årets överraskningslag Piraterna har i år förstärkt med Mikael Max. Masarna kommer att få det mycket svårt mot hemmastarka Piraterna.
På Ljungheden tar Västervik emot Bajen. Förra året blev det utklassning 55-41 mellan Västervik och Bajen. Jag tror att Västervik vinner i år också, men kanske Bajens nye tränare Patrik Olsson tipsa sina förare om hur de ska köra. Patrik tränade ju Västervik förra året, och bor ett stenkast från Ljungheden.
Kaparna, som saknar hemmabana, har valt att lägga sina hemmamatcher när bortalagets hemort. Därför möter de Vetlanda på Skogsvallen i Nässjö. Allt utom en överlägsen Vetlandaseger, är en stor överraskning.

Inga kommentarer: