24 april 2007

Elit Vetlanda

Regerande svenska mästarna är givetvis en av favoriterna till årets SM-guld. En stark trupp, som när det behövs kan kompletteras med Världsmästaren Jason Crump, säger väl allt. Men det verkar vara lite svårt med identiteten just nu. Namnändring har gjorts till Elit Vetlanda, men på flera ställen på hemsidan skrivs fortfarande om VMS Elit. Själv föredrar jag Njudungarna!
Jaroslaw Hampel gjorde stora framsteg förra året. Kommer han i år slå igenom ordentligt? Förutsättningarna finns för denne smart körande polack.
Rune Holta har verkligen gett allt, sen han kom till Vetlanda. Tyvärr ger han ibland mer än allt, vilket ställer till det. Men klubbkänsla har han. Och poäng plockar han.
Lee Richardsson kör Grand Prix, men har av någon anledning svårt i elitserien. Topprestationer blandas med mindre djupdykningar. Men även han kommer att håva in många poäng.
Utöver dessa finns fler att nämna. Jag vill speciellt varna för unge reserven Thomas H Jonasson. Hans vilda körstil kan göra honom till storstjärna inom kort tid.
Om inte de andra förarna räcker till, kan ju "taktikoraklet" Bo Wirebrand lyfta telefonluren och söka Jason Crump. Jason är världens bäste förare, men det räcker tydligen inte med det. När han är med i laget, så ställer han upp till 110%. Han "peppar" lagkompisar, "meckar" och är mycket aktiv i depån. Kan ett speedwaylag ha bättre reserv?
Förarsnitt:
Jason Crump, Australien 8,72
Jaroslaw Hampel, Polen 8,44
Rune Holta, Norge/Polen 8,33
Lee Richardsson, Storbritannien 7,60
Peter Ljung, Sverige 6,18
Tomasz Jedrzejak, Polen 5,46
Lukasz Jankowski, Polen 4,07
Mattias Nilsson, Sverige 3,77
Thomas H Jonasson, Sverige 3,64
Niklas Larsson, Sverige 2,00
Robin Aspegren, Sverige 2,00
Viktor Göthberg, Sverige 2,00
Kim Bergström, Sverige 2,00
Simon Hagström, Sverige 2,00
Tobias Svensson, Sverige 2,00
Kim Edvardsson, Sverige 2,00
Simon Isaksson, Sverige 2,00

Inga kommentarer: