01 augusti 2007

Dackeseger som satt långt inne

Dackarna besegrade Elit Vetlanda Speedway (EVS) med 52-44 hemma på G&B Arena inför otroliga 8856 personer.

Segern satt långt inne. Speciellt med tanke på att Vetlandas Jaroslaw Hampel skadat sig i sitt första heat. Detta i kamp med Dackarnas Fredrik Lindgren. Olyckan skedde i första böj och ingen förare kan anses skyldig till incidenten utan det var en ren “race incident” och alla förare dömdes till omstart. Hampel kunde såklart inte köra mer. Det sägs att ena armen är bruten.

Efter Hampels bortfall borde det såklart bli en komfortabel Dackeseger. Så blev dock inte fallet. Vetlandaförarna kämpade tappert och alla i bortalaget plockade godkänt med poäng, speciellt eftersom de körde bortamatch. Men en av dem utmärkte sig lite extra. Inte så lite extra för den delen. Thomas H Jonasson körde in hela 11 poäng från sin reservplats och bidrog till att Dackesegern inte blev större än åtta poäng, trots Hampels frånvaro. De flesta poängen tog han såklart mot Dackarnas reservpar Ricky Kling/ Sebastian Aldén. Men han mäktade även med att besegra Charlie Gjedde och Peter Karlsson en gång vardera. Kling och Aldén imponerade inte alls och får inte godkänt efter att ha förlorat reservkampen med hela 15-5 mot Jonasson och Jankowski. Detta på hemmabanan. Dryml, Gjedde och PK gör vad de ska och får godkänt. Hans och Lindgren kör som gudar och plockar 15 (fullt) resp. 13(+1) poäng.

Trots att det oftast var jämt hade Dackarna kontroll på matchen ända fram till heat 11. I normala fall brukar vi vara ruggigt starka i heat 11-14 och vinna den delen av matchen relativt stort. Men idag blev det förlust med 10-14 i dem. Inför nomineringsheaten (heat 15 och 16) var det helt jämt, 42-42. Då klev Gjedde/PK och Hans/Lindgren fram och slog till med två femettor mot Zabik/Jedrzejak resp. Holta/Richardson.

Sammanfattningsvis gör Dackarna _som lag_ en relativt dålig match med tanke på lagens förutsättningar matchen igenom. Samtidigt gör EVS en bra match och tanke på hur det hade gått om Hampel inte skadat sig är något obehaglig. Visst. Hampel kanske hade gjort en skitmatch. Eller så hade våra förare kämpat lite lite lite mer om han kört, och matchen hade blivit jämn trots allt. Kanske hade Dackarnas för kvällen dåliga reservpar skärpt till sig? Vi får aldrig veta. Det är som det är. Och vi vann.Publiksiffran tål att nämnas igen. 8856 personer! Trots avsaknad av Andreas Jonsson och Jason Crump. Och trots att det inte var jättebra väder neråt Småland tidigare under dagen.

Poängen
Dackarna: Hans Andersen 15, Fredrik Lindgren 13, Peter Karlsson 9, Charlie Gjedde 6, Lukas Dryml 4, Sebastian Aldén 3, Ricky Kling 2
EVS: Thomas H Jonasson 11, Rune Holta 9, Lee Richardson 9, Karol Zabik 6, Tomasz Jedrzejak 5, Lukasz Jankowski 4

Heatschemat hittar ni här och tabellen där.

bloggar.se: , , , , ,

3 kommentarer:

josephzohn sa...

8.856 !!!

MickeJ sa...

8856

Han Hansson sa...

Det var alltså fler som såg speedway i Småland, än som såg IFK Göteborg på Ullevi! Grattis Målilla!!!