02 augusti 2007

Hård kamp i allsvenskan

När fyra omgångar återstår i allsvenskan är det mycket jämnt i toppen mellan tre klassiska speedwaylag. Vargarna, Valsarna och Lejonen har alla 15 poäng. Örnarna ligger 5 poäng efter. I allsvenskan är det ju så, att tre lag går till slutspel. 2:an och 3:an möts först i semifinal, och 1:a går direkt till final. Den som vinner finalen flyttas till elitserien. Semifinal och final sker hemma och borta, och det totala resultatet avgör. Enkelt, eller hur?
Hur går det då?
Vargarna har som Du säkert vet, drabbats av Kenny Olssons bortgång. Trots detta leder de serien. De matcher som återstår är hemma mot Örnarna, samt borta mot Team Bikab, Team Dalakraft och Valsarna. Min gissning: De vinner tre matcher, men förlorar borta mot Valsarna. Därmed hamnar Vargarna på 21 poäng.
Valsarna består av flera lovande svenska förare. De har också en hemmamatch kvar, när Vargarna kommer på besök 16 augusti. Dessutom möter de på bortaplan Lejonen, Team Dalakraft och Örnarna. Det blir förlust mot Lejonen och svårt mot Örnarna. Att tippa oavgjort i speedway är tufft, men jag tar chansen. Då hamnar Örnarna på 20 poäng.
Lejonen är farmarlag till skadedrabbade Elit Vetlanda. Detta kan leda till problem, om de bästa måste köra för elitklubben. Annars kommer Lejonen att vinna hemmamatcherna mot Team Bikab och Valsarna, samt bortamatcherna mot Griparna och Örnarna. Då hamnar de på 23 poäng och vinner serien.
Men sen blir det slutspel. Då är det inte lätt att vara farmarklubb. Beroende på skadeläget i elitklubbarna, kommer lagen att drabbas av olika problem. Jag hoppas dock på Lejonen. Det finns ju bara tre smålandslag i elitserien. Det behövs minst ett till! David Ruud på bilden avgör!

Bild: www.lejonen.se

Inga kommentarer: