30 augusti 2007

Slutspelet börjar ta form

Seriemakarna i årets elitserie har inte haft riktig tur med spänningen i år. Inför sista omgången verkar det mesta ligga på plats.
Västerviks serievinst är ohotad. Förutom två raka matcher i somras med skadeproblem, har säsongen varit klockren för Västervik. Hammarby är lika ohotad tvåa, vilket är överraskande bra med tanke på hur ojämnt laget uppträtt. Vissa matcher har man börjat mycket osäkert. Citat som "Vi hade glömt att ställa in cyklarna!" gör att man funderar. Men det verkar finnas en kämpaglöd och viljarinstinkt i detta lag. Dackarna är i praktiken klara på tredje plats. Detta är något sämre än väntat. Men lagom till slutspel verkar flera Dackeförare hitta sin form. Frågetecken nu ligger kring Hans Andersen. Med honom i laget blir Dackarna hyperfarliga i slutspelet.
MasarnaAvesta och Elit Vetlanda slåss om fjärde plats. Det mesta pekar på att Vetlanda tar denna. Piraterna och Rospiggarna slåss om sjätte och sista slutspelsplatsen. Bägge lagen har 22 poäng, men Piraterna har s.k. slagläge. Hemmamatch mot Indianerna verkar mycket enklare än bortamatch mot Dackarna. Utöver detta har Piraterna klart bättre förarpoäng.

Kvartsfinalerna skulle då se ut så här:
Kvartsfinaler:
Dackarna - Piraterna
Elit Vetlanda - MasarnaAvesta

Det skulle förvåna mig om det inte blir tre smålandslag i semifinalerna.

Bild: unt.se

Inga kommentarer: