05 augusti 2007

Inför 14:e omgången

Både Elit Vetlanda och Rospiggarna har inför tisdagsmatchen 16 poäng. Vetlanda har stora skadeproblem, då både Jason Crump och Jaroslav Hampel ligger på sjukbädden. Men att Rospiggarna på bortaplan ska kunna rubba regerande svenska mästarna tror jag inte på. Framför allt inte med tanke på det kämpahumör som Elit Vetlanda visade i tisdags.
Hammarby borde vinna över Indianerna på hemmaplan. Men historiken 2006 och 2007 talar om två oavgjorda matcher och en utklassningsseger för Indianerna:
13 juni 2006 Gubbängen: Bajen Speedway - Indianerna 48-48
20 juni 2006 Kumla: Indianerna - Bajen Speedway 57-39
29 maj 2007 Kumla: Indianerna - Hammarby 48-48
I Mariestad tar Kaparna på "hemmaplan" sig an Dackarna. Varför inte närmare Målilla? Speedwayintresset i Småland verkar ju nu vara hur stort som helst! Jag är väl inte speciellt vågad, om jag tippar på Dackeseger i denna match?
Masarnas laguppställning är på papperet överlägset Smedernas. Tabelläget visar detsamma. Kan Smederna ur sitt "ingenmansland-läge" i tabellen överraska? Det borde finnas en vilja att visa att laget kan bättre än vad tabellen visar.
Västervik tar emot Piraterna på Ljungheden. Billy Forsberg, som är en viktig reserv för Västervik, skadade sig i helgen. Men detta lär inte stoppa dem mot Piraterna.
Denna omgångs mest avgörande match sker på Vetlanda Motorstadion mellan Elit-laget och Rospiggarna.

Inga kommentarer: