30 juli 2007

Andreas Jonsson tvingas vila (uppd.)

uppdaterad 070730 kl. 20:08:27

Dackarnas ena GP-stjärna Andreas Jonsson tvingas till operation och vila efter den våldsamma kraschen i Tjeckiens Grand Prix i lördags.

Andreas har skadat axeln flera gånger tidigare i år men nu small det rejält. En benbit Flera benbitar vid axelkulan har slitits bort och nu väntar operation en längre vila eftersom axeln måste självläka. Hur länge Andreas kommer tvingas vila är oklart. Både tre och fyra veckor nämns i media men det kan såklart både ta kortare eller längre tid. Speedwayförare brukar sällan vila så länge som skadorna i normala fall kräver. Men det återstår att se hur illa det verkligen är med axeln.

Allt tyder på att han kommer missa Målillas Grand Prix om två veckor, den 11 augusti. Mycket tråkigt om det blir så. Hemmabana och allt. Det blir rejält rumphugget om Andreas tvingas stå över. Men det viktigaste är att han får bukt på skadan och blir 100% fit for fight igen. Dock kommer troligtvis en annan svensk Dackeförare att ersätta Andreas om så blir fallet. Nämligen Peter Karlsson som är förste reserv i GP-serien. Därmed blir det sannnolikt två hemmaförare i tävlingen trots Andreas eventuella frånvaro.
Andreas säger själv till SVT att han kommer stå över Målillas Grand Prix.

Andreas chanser till att komma på pallen i årets GP blir nu minimala om han missar Målillas deltävling. Säsongen har kantats av skador som har förstört enormt mycket för honom. Det är i stort sett dags att glömma den här säsongen redan nu och blicka fram emot nästa. Visst. Han kommer såklart satsa fullt på att komma åtta eller bättre. Åttondeplatsen garanterar medverkan i nästa års GP. Men även om Andreas skulle missa den kommer han få ett wild card. Något annat vore en stor skandal. Speciellt med tanke på skadorna som påverkat så enormt mycket.

Dackarna kommer naturligtvis även dem att drabbas av Andreas vila. Man får klara sig utan en av sina två bästa förare. Därmed blir kampen om de så viktiga första- och andraplatserna i tabellen mycket svår. (De lag som kommer etta och tvåa i serien slipper köra kvartsfinal utan går direkt till semi.) Visst har vi klarat oss bra tidigare på säsongen då Andreas och Hans varvat med skadeproblem och frånvaro. Men nu kommer slutskedet på grundserien och automatiskt blir många lag bättre än de varit innan. Vi får hoppas att Gjedde skärper till sig och att Lukas kör så bra som han gjort i tidigare inhopp i Dacke-västen. Det viktiga är som sagt att Andreas blir frisk. Men vi får verkligen hoppas att han åtminstone kan köra de sista två tre matcherna i grundserien så att man blir lite samkörda inför slutspelet.

Redan nu på tisdag blir det tufft då man möter Elit Vetlanda Speedway hemma på G&B Arena. Vetlanda som får klara sig utan “reserven” Jason Crump som enligt uppgift lägger sig på operationsbordet idag. Utan Andreas kan vi förvänta oss en spännande match som troligtvis kommer vara jämn rakt igenom. Lukas Dryml kommer ersätta Andreas och Sebastian Aldén går in på reserven istället för Emil Kramer.

För Vetlanda blev helgens GP en mindre succé. Jaroslaw Hampel kom tvåa och Rune Holta trea. För Dackarna vet vi ju hur det gick för Andreas, som körde riktigt bra innan kraschen. För Hans gick det inte speciellt bra. Han såg inte ut att ha någon fart och hade problem med den svåra, hoppiga och livsfarliga banan. Vi får hoppas att han är lite förbannad på sig själv nu på tisdag och vill visa att det bara var en en-dags-svacka. Speciellt nu när Andreas saknas också.

Laguppställningarna:

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Peter Karlsson
3. Fredrik Lindgren
4. Charlie Gjedde
5. Lukas Dryml
6. Sebastian Aldén
7. Ricky Kling
8. Robin Törnqvist

Elit Vetlanda Speedway
1. Lee Richardson
2. Karlo Zabik
3. Jaroslaw Hampel
4. Tomasz Jedrzejak
5. Rune Holta
6. Thomas H Jonasson
7. Lukasz Jankowski
8. Niklas Larsson

Mitt tips: 50-46

8 kommentarer:

josephzohn sa...

Ja det är inte utan att man tycker lite synd om han Jonsson.
Men imorgon är en annan dag och när det börjar spruta om gruset på "glassbanan" tar vi ingen hänsyn längre!!
Jag tippar 46-50 :-)

MickeJ sa...

Hur mycekt publik ska vi gissa på? 7500 i semestertider borde det väl kunna bli? Dubbelt så mycket som i Sthlm.

Anonym sa...

hey! i'm going to cali this weekend and won't be back until september...here is the website i was talking about where i made extra summer cash. Later! the website is here

josephzohn sa...

Borde kunna bli mycket folk om vädret håller sig på banan, men 7 500??
Hä ä möcke hä!!
Vore kul om så blev fallet!

MickeJ sa...

Ne det kanske är lite att ta i nu när Andreas och Jason saknas. Men 6 000 borde det bli.

Förresten josephzohn, du ska inte testa erbjudandet två inlägg upp?

MickeJ sa...

PK kraschade ordentligt i Polen igår och hans medverkan mot Vetlanda är nu osäker. Han ska testa i England ikväll. Om han inte kan köra blir det R/R för honom.

josephzohn sa...

Testen i England verkar ju gå bra :-)

MickeJ sa...

Mm. Göttans!