18 juli 2007

Inför Race Off Torsdag

Leszno i Polen är platsen för avgörandet för vilka lag som ska gå till VM-final. Hemmalaget Polen tar emot Australien, Sverige och Ryssland.
Polen gjorde ett oväntat dåligt resultat i Vojens, men på hemmaplan blir det något helt annat. Jämnare lag finns inte i världseliten. Skulle flera förare skadas, finns hur många som helst att följa upp med. Varning måste dock utfärdas för Rune Holta. Denna man kan hitta på vad som helst; både positivt och negativt. Men Polen kommer säkert att gå till final.
Sverige hade ingen chans mot Storbritannien. Svenskarna var inte på hugget i Coventry. Till Race Off ersätts Antonio Lindbäck av Andreas Jonsson. Kan Mikael Max och Peter Karlsson höja sig ett snäpp, och Fredrik Lindgren och Jonas Davidsson hålla sin nivå, så går Sverige till final.
Australien har ett ojämnt lag. Jason Crump, Leigh Adams och Ryan Sullivan kommer säkert att göra sitt. Men Australien faller på de andra förarna. Det vill till att Polen eller Sverige har en dålig dag, för att Australien ska gå till VM-final.
Ryssland känns mest som ett orosmoment. Detta framtidslag kan ställa till det i enskilda heat, då förarna vill visa sitt kunnande. I Coventry blev flera heat avblåsta, då ivriga ryssar ville för mycket och körde omkull. Ryssland kommer inte att gå till VM-final, men ryska förare kan i enskilda heat avgöra vilket av de andra lagen som går vidare.

Mitt tips:
1. Polen
2. Sverige
3. Australien
4. Ryssland

10 kommentarer:

Kicken sa...

Jag e inte så säker på att Sverige slår Australien sådär jättelätt, kan bli en hård fajt om "tvåan".
Men håller med att Polen blir "etta"!
Bra att AJ kommer in i truppen!

Lars sa...

Kul att Aldén får chansen i lag-VM!
Det fanns väl inte så många at välja emellan kanske, men Aldén eller Nermark -ja givetvis Karlsson kunde ha kört även idag som reserv!

mickej sa...

kicken: Han sa väl inte att Sverige kommer slå Australien jättelätt? Om alla höjer sig och Jonsson funkar KAN det gå. Men i en ev. final har vi inte en chans utan Antonio också, och han kan ju inte köra en ev. sådan.

Håller med om ryssarna. Lite farliga.

mickej sa...

Fyra timmar kvar tills det börjar på DK4!

Emelie sa...

När börjar det?

mickej sa...

Kl. 19. Men sändningen på SVT börjar inte förärn 21.50. Själv ska jag se det på DK4 via nätet med start 19.

Kicken sa...

Mickej: jag klankade inte på någon utan gav en kommentar från hur jag ser på tävlingen...!

mickej sa...

kicken: Trodde det eftersom du sedan skrev "Men håller med...".

Kicken sa...

Ja jag förstår att det tolkades så. Men det var inte illa menat.
Ber om ursäkt där! Mitt fel!

Han Hansson sa...

Vad kul med alla kommentarer! Aldrig har jag fått så mycket respons för någon blogg-artikel som denna! Tack! Ikväll blir det spännande. Men jag vidhåller att ett "start-laddat" svenskt lag kommer att gå till final.