29 juli 2007

Elsker dig for evigt

Det var mycket danskt igår. Det började med att han "den skadade" Pedersen fullständigt utklassade allt motstånd på ovalen i VM-tävlingen i Prag. Jag såg hans första heat och han for fram som ett jehu. Hur kan man köra så bra efter det att man blivit inkörd i planket så sent som i tisdags. Ofattbart bra läkkött han måste ha, eller ...

Nåväl, hans starter var ofattbart klockrena och man kan undra om han någonsin varit i bättre form. Den ende som var i samma klass var vår egen Andreas Jonsson. Han första och tredje heat var absolut i samma nivå som han Pedersen.

Men.

Sen kom kraschen. I sitt fjärde heat tappar Andreas Jonsson helt kontrollen över sin cykel och far rakt in i staketet. Ten and out, som han sa han boxningsdomaren. Kvällen var över för den gode Dackeföraren. Andreas Jonssons afton slutade (höll på att skriva som vanligt) på sjukhus.Efter det ...

.. byter jag kanal. Dags för nästa danska uppvisning. Susanne Biers "Elsker dig for evigt" från 2002 visade sig vara en fantastisk film. En dansk film i den berömda dogmastilen. Med Mikkelsen, Richter och hon Paprika Steen i huvudrollerna. Mads Dittman Mikkelsen och Sonja Richter är strålande helt enkelt. Från speddvajshow till filmshow är steget tydligen inte långt!! Märkligt nog inleds filmen med en bilolycka där en kille blir förlamad och hamnar på sjukhus med diagnosen att aldrig mer kunna gå och det känns absolut som speddvaj!!

Efter filmen kollade jag runt lite på olika medier och det visade sig att Nicki Pedersen vann tävlingen i Prag på maximal poäng och är på god väg mot karriärens andra VM-guld. Han leder VM-serien med 27 poängs marginal ner till Leigh Adams. Som trea, 35 poäng bakom Pedersen, finns Hans Andersen.

Men det roligaste var dock att Elitföraren Rune Holta tog sin första pallplats någonsin. Han slutade på tredje plats. Den hedervärda andraplatsen togs av en annan "elitare" nämligen Jaroslaw Hampel och det känns ju bra inför det "stora smålandsderbyt" mot Dackarna på tisdag! Vi må sakna fyra bussar, men förare det har vi :-)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

mickej sa...

Mikkelsen är fan bra.

Hur är det möjligt att INTE få ihop till en enda buss?

josephzohn sa...

Det har nog med procenten att göra??
Enligt all statistik är 1 av 4 vetlandabor nyktra på tisdagar vilket innebär att det finns ett gäng chaufförer och då föredrar dom tydligen att åka med egen bil.
Det är ju inte så långt till Målilla från metropolen!!

Apropå Mikkelsen så såg jag en annan film (dock inte hela, den var bedrövligt dålig), tror den hette Benidorm-72. En mjukporris, med en ung Mikkelsen ... Undvik den :-)