10 juli 2007

Kaparna tog sin första seger

Efter 10 förluster lyckades Kaparna äntligen ta sin första seger. Matchhjälte blev Kim Jansson med 15 poäng. Motståndarlaget Smederna var inte riktigt på hugget. Wieslaw Jagus var bäst med 14 poäng.
I Motala utspelade sig en riktig rysare. Åter igen blev det 48-48 mellan dessa lag. Hammarby vann till slut bonuspoäng efter skiljeheat mot Piraterna. Nicki Pedersen ställde inte upp i denna match eftersom hans läkare bedömde honom som överansträngd. Flest poäng i Bajen tog Tomasz Gapinski och Scott Nicholls.
Rospiggarna hade inga problem med att köra över Indianerna med 58-38. Den ende i Indianerna som ställde upp, var Piotr Protasiewicz som tog 12 poäng.
Västervik tog en stor ledning mot Vetlanda. Efter 11 heat verkade matchen avgjord, då Västervik ledde med 37-29. Men Vetlanda svarade med två "5-1-ettor", och därmed var matchen jämn igen. Västervik kom dock tillbaka, och kunde vinna matchen med 49-47. Jason Crump var verkligen på hugget. Med 16+1 poäng var han överlägsen denna kväll. Men Västerviks lag var denna kväll klart jämnare än Vetlandas.
5.955 åskådare kom till Målilla för att se Dackarna möta Masarna. Dackarna ställde upp med ett starkt lag, trots att Andreas Jonsson inte kunde köra. Men Masarna kom med en bedrövlig uppställning. Varken Leigh Adams eller Antonio Lindbäck var med. Jag vet att det finns en högre nivå, som inte får överskridas med kvalitéen på förarna. Varför finns inte en lägre nivå? Storpubliken fick nu se en ganska ointressant match, där Dackarna vann med 62-34.
Efter 11 omgångar ser elitserien ut så här:
Dackarna, 20 p
Västervik, 19 p
Hammarby, 17 p
Rospiggarna, 16 p
Piraterna, 13 p
Masarna, 12 p
Vetlanda, 11 p
Smederna, 5 p
Indianerna, 3 p
Kaparna, 2 p

Inga kommentarer: