03 juli 2007

Bajen körde över ett sargat Västervik

Trots att Hammarby drog ifrån ganska tidigt i matchen, fick vi se flera spännande heat. Matchen började tyvärr med ett träningspass, som införts pga säkerhetsskäl. Detta är väl OK, men tyvärr fanns inget tillstånd att starta träningen före 19.00. Matchen blev därför nära en halvtimme försenad. Jag förstår ingenting. Är det bättre för grannarna, att störas 18.30-19.00 än 21.00-21.30?
Fyra GP-förare var på plats. Det märktes på alla fyra, att de var lite märkta efter lördagens GP-deltävling. Scott Nicholls såg ut att sova vid första heatets start. Nicki Pedersen var ovanligt trög i både sitt 3:e och 4:e heat. Chris Harris var sig inte lik från i lördags. Han tog endast 8 poäng på 6 heat. Tomasz Gollob verkade vara ur gängorna. Stundtals körde han strålande, men så kom riktiga djupdykningar. Ramningen av Scott Nicholls i 14:e heatet borde renderat i hårdare straff än uteslutning i ett heat.
På hugget var dock Tomasz Gapinski, som blev kvällens bäste poängplockare med 13 poäng. I flera heat hämtade han in poäng trots underläge. 7:e heatet blev något av det värsta jag sett. I näst sista kurvan hade Chris Harris och Niels-Kristian Iversen en dubbelseger inom räckvidd. Men Tomasz Gapinski och Scott Nicholls svarade för ett otroligt sista vara, och kunde vända till 5-1 för Hammarby. Mer spännande än så här kan inte ett speedwayheat vara.
Hammarbys jättelöfte, 16-årige Kim Nilsson, vann sitt livs första elitserieheat. När han efteråt fick frågan hur det kändes svarade han i högtalarna:
- Jag är nervös. Det är så många som lyssnar, och jag är rädd för att säga fel!
Att köra motorcykel i full fart utan broms, tycker han tydligen inte att man behöver vara nervös för.
Förarpoäng Hammarby:
Tomasz Gapinski 13
Nicki Pedersen 12
Scott Nicholls 9
Jesper B Jensen 9
Joonas Kylmäkorpi 8
Kim Nilsson 6
Adam Shields 4
Förarpoäng Västervik:
Chris Harris 8
Tomasz Gollob 8
Billy Forsberg 8
Niels-Kristian Iversen 6
Tomasz Chrzanowski 5
James Wright 0
Viktor Bergström 0
Publik:3.280

1 kommentar:

mickej sa...

Allt annat än kross hade ju varit dåligt från Hammarbys sida med tanke på att Västervik saknade två av sina bästa förare (ulamek ur form senaste tiden iofs).

Ledsen att jag inte skrivit så mkt här. Men kommer ev skriva lite om Kumla-matchen i min blogg. Om så blir fallet så slänger jag in det här också!

Fridens.