25 juli 2007

Enkel seger för Eliten

Två säkra plus ett bonuspoäng för Vetlanda mot Piraterna, blev det väntade resultatet när den från igår uppskjutna matchen avgjordes ikväll. Segersiffrorna skrevs till 52-44 och tre poäng till mästarna gör att vi avancerar kraftigt i tabellen. Från under slutspelsstrecket till en härlig fjärdeplats.

Tyvärr finns det inga som helst uppgifter om förarnas insatser ikväll, men det kanske kommer. Men. Egentligen? Vem bryr sig om sådan petitesser när laget vinner!!

Nu blir det till att ladda batterierna, trimma motorerna och fylla på tankarna inför nästa match. Tisdagen den 31 augusti är det dags för det klassiska smålandsderbyt mot Dackarna i Målilla. Huvva, huvva.

"Dä sa va smålänningar te å köra speddvaj", sa redan dom gamla grekerna och när båda lagen kommer från Småland då blir det åka av! Då blir tufft och tajt både på och vid sidan av ovalen. Ska vi tippa att det blir cirka 5 000 som tittar på. Vad tror du mickej???

Dagens märklighet hämtar jag från han Hanssons matchreferat. För visst är det märkligt att han hemmasupportern Hansson tydligt ser Dackeföraren Hans Andersen "trycka ut Joonas Kylmäkorpi i planket, så att han föll" och "Ramningen" på sista varvet var rent livsfarlig", men som inte ser att kampen mellan Hans Andersen och Nicki Pedersen var tuff men helt ärlig. Nej då står helt plötsligt hemmasupportern på fel plats!! Då står han i fel kurva :-). Då ser han ingenting?? Märkligt!!

Kanske var det som så, att Dacke-supportrarna såg att det var en olycka och det var det som gjorde att dom "uppförde sig så illa", kanske var det därför dom jublade när ambulansen kom in på ovalen för att hämta upp delarna av Pedersen?? Kanske stod dom bättre till än hemmasupportern?? Jag vet inte, men jag vet att jag (efter att ha sett en TV-repris) är helt överens med Svt-experten han Nahlin om att uteslutningen av Andersen var helt felaktig och att den tyvärr avgjorde matchen till hemmalagets fördel.

Även Dackesupportern mickej var på plats och hans bild av ovanstående olycka känns mer nära sanningen. Citat från mickejs blogg:

"Han (domaren) dömte ut Hans efter att Nicki (med res på cykeln) försökte tränga sig förbi mellan Hans och sargen i sista böj. Det fann väl uppskattningsvis 10-15 cm mellan Hans och sargen."Uppdatering 27/7 13:21.
Förarpoängen hittar du här och läs även Bosse matchanalys.


Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer:

Speedway sa...

Synd att det inte fanns några kommentarer om hur förarna presterade! Eller hur många poäng de körde in!

http://www.speedway.nu/2007/Report.asp?elit.BG

josephzohn sa...

Den som söker han finner och du fann. Grattis :-)
Tänkte faktiskt uppdatera med förarpoängen under dagen, men tiden, tiden glömmer alla sår.

mickej sa...

Nu var det faktiskt massor mer än 10-15 cm mellan hans och sargen. Men det bevisar bara (enligt bilder och tv-klipp) att Hans aldrig var emot.

Nicki tappade kontrollen tidigt. Men det var ju tur det. För de vann ju på det. Ritkigt smart gjort av Nicki måste jag säga.

mickej sa...

Nicki nämner inte ens något om att det skulle vara Hans fel i artikeln om smällen. Vi vet nog alla att han hade gjort det om han hade ansett att det var Hans fel.

mickej sa...

Det sjuka är att Ola inte ens skulle ha dömt. Det skulle Gardell ha gjort. Men han fick något förhinder.

josephzohn sa...

Överens!!

Han Hansson sa...

Varför är det märkligt, att jag bättre ser det som sker precis framför mig, än det som sker på andra sidan banan? Den "ramning" jag talar om, är från ett hela annat heat.

josephzohn sa...

Ett helt annat heat!
Såg du den då??
Eller had du på dig dina gröna glasögon?? :-)

mickej sa...

Hansson: "Ramningen" du pratar om. Menar du då Hans gick in framför Nicki och så att hans bakhjul träffade nickis framhjul? Kallas det ramning?

Det kvittar ju. Du skriver ju att du anser att domaren gjorde rätt i heat 14 också.