25 juli 2007

Ny rysare på Gubbängen!

Det är tur att det inte var i går kväll, som min läkare skulle mäta mitt blodtryck. Hon hade antingen dödförklarat eller satt mig i karantän! Oj, så spännande det blev!
Dackarna började lite halvsömnigt, och vi började tro på ett nytt Västervik. Efter 5 heat ledde Hammarby med 20-10. Fredrik Lindgrens första heat var mycket tamt. Men i och med att skillnaden var över 6 poäng kunde Dackarna toppa. Därmed närmade de sig snabbt Hammarby. Det märktes att Fredrik Lindgren, Hans Andersen och Andreas Jonsson tände till lite extra.
Tyvärr tände Hans Andersen till alltför mycket. I 12:e heatet tryckte han ut Joonas Kylmäkorpi i planket, så att han föll. Domaren ansåg att offret skulle lida, och syndaren gå fri. Bajenprotester hjälpe inte. Styrkt av denna framgång försökte Hans Andersen även ramma Nicki Pedersen i omstarten. "Ramningen" på sista varvet var rent livsfarlig. Det spelar ingen roll hur säkra banorna blir, om inte förarna tar sitt ansvar. Denna gång gick det väl. Men två heat senare brände det till igen. Hans Andersen och Nicki Pedersen kämpade mot varandra för fullt. Från min vy kunde jag inte se vad som hände i sista kurvan. Nicki Pedersen gjorde en vådlig vurpa, och låg kvar på banan. Ambulans kördes in, och det kändes riktigt otäckt ett tag. Men Nicki klarade sig med en ordentlig lårkaka, och kunde fortsätta. Om det var denna händelse, eller om domaren nu tyckte att det var nog vet jag inte. Men Hans Andersen uteslöts, och Nicki Pedersen tilldömdes segern trots att han inte fullföljde heatet. Dramatik saknades alltså inte under denna match, som Hammarby till slut vann med 49-47. (Samma marginal som Hammarby vann mott Dackarna i Målilla).
Bäst i Hammarby var förstås Nicki Pedersen med sina 13p. Nykomlingen Martin Smolinski var en positiv överraskning med 10 poäng. Hans enda miss var när han trängde lagkamraten Scott Nicholls i 10:e heatets första kurva. Jesper B Jensen gjorde åter igen bra ifrån sig med 9 poäng, trots att han slarvade bort 1 poäng i sista heatet. Men av en GP-förare som Scott Nicholls tycker jag att man kan kräva mer än 8 poäng. Han har fortfarande svårt att köra speedway utanför England. Tomasz Gapinski fortsätter att plocka poäng. Nu blev det 7. Joonas Kylmäkorpi har dock svårt att hitta formen. Denne kämpe tog bara 1 poäng denna kväll. Kim Nilsson fick nog denna dag en reaktion på senaste tidens framgångar. Men trots dåliga starter kämpade han på, och försökte hela tiden.
Dackarna hade sina fans med sig från Målilla. Tänk att Målilla kan matcha Stockholm på läktaren i Stockholm! Dackefansen stödde verkligen sitt lag i denna match. Tyvärr fanns det smolk i bägaren! Jubelorkanen när ambulans åkte in till en stillaliggande Nicki Pedersen kändes inte bra. Soptippen de lämnade efter sig var inte snygg den heller. Speakern kommenterade hela matchen att det fanns sophinkar runt banan, och "vi speedwayvänner tänker miljövänligt". Men det är möjligt att speakern inte hördes, under det larm som Dackarnas supportrar förde. Om denna mening är en kommentar om högtalarsystemet på Gubbängen, eller Dackarnas larm får Du själv fundera på.
Gubbängens evenemang har fortfarande en del att önska. Stockholms kommun tycker tydligen att kringboende sover bäst strax före 19, och därför blir det senare start. Detta har jag skrivit tillräckligt om. Men "traktorpauserna" måste bli kortare. Trots 2-minutersregeln blev matchen för lång. Som i flera tidigare matcher är det första heaten som tar lång tid. Efter matchen vägrade man åter igen att öppna stora portarna, så publiken får trängas ut, krypa genom ingångsspärrarna och klättra över staketen. Är detta också en regel som Stockholms kommun hittat på?
Jag spar det bästa till sist. Andra kurvan döptes till "Kenny Olssons kurva". Kennys pappa var på plats, och berättade egna speedwayminnen. På den tiden Kenny körde var denna kurvan startkurvan. Kenny körde ju mycket kortbana i USA, och var van att fightas i täta kurvor. Hammarby har verkligen skött minnet efter Kenny på ett bra sätt.

3 kommentarer:

mickej sa...

Nu får du väl ändå ge dig Hansson! Det är du, Patrik "Den Fule Fan" Olsson och Nicki som ser att Hans är emot. För helvete. Han är ju inte ens nära Nicki när Nicki (sedvanligt) får ett av århundradets res. Han har ingen som helst kontroll på sin maskin men fortsätter gasa eftersom han bara måste komma om Hans på yttern. Nej du. Det är Nicki som är fullständigt livsfarlig mot sig själv och ingen annan! Räcker med att se på bilden i Aftonbladet. Hans är galet långt ifrån när Nicki tapapr kontrollen. Och lyssna på Nahlin i SVT också. Han lär knappast hålla Dackarna närmare hjärtat än Bajen.

Du ska kasnke sluta snacka skit också. Jag stod mitt i klacken och vi jublade ta mig fan inte när ambulansen kom in. Minss inte exakt när ambulansen kom in men vet att vi jublade då speakern sa att man fryser heatet (vilket han sa innan han berättade att Hans blivit utesluten). Så sluta med dina angrepp. Blir så jävla förbannad av att läsa sådant.

Nicki är ett jävla svin på banan och kommer alltid vara. Patrik Olsson är ett lika stort svin i depån. Han tycker att laginsatsen gav segern. Nejdå. Det var domarinsatsen. Tacka Karlstad-Ola för att ni ligger på sammma poäng som oss nu.

mickej sa...

Nicki nämner inte ens något om att det skulle vara Hans fel i artikeln om smällen. Vi vet nog alla att han hade gjort det om han hade ansett att det var Hans fel.

Han Hansson sa...

Jag har läst vad Du skriver, men håller inte med om allt. Men att Nicki Pedersen ofta håller sig utanför reglerna är vi överens om. Men Hans Andersen och Nicki Pedersen är lika goda kålsupare kan vi väl hålla med om?